ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ορφανίδου 6, 54626, Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 54 7771

Επισκεψη του Πολωνου Προεδρου Αντρζει Ντουντα στην Αθηνα

  • 1512894512

Επίσημη  επίσκεψη  πραγματοποίησε  ο  Πολωνός  Πρόεδρος  Κ. Άντρζεϊ Ντούντα στην  Αθήνα στις 20 & 21 Νοεμβρίου 2017 κατόπιν επίσημης  πρόσκλησης του ομολόγου  του κ. Προκόπη Παυλόπουλου .

Κατά  τη  διήμερη του επίσκεψη στην Ελλάδα,  ο Πολωνός Πρόεδρος  είχε σειρά  επαφών με τον Πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο ,τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα  καθώς  και  τον Πρόεδρο της βουλής των Ελλήνων.

Το απόγευμα της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου  εγκαινίασε  μαζί με τον Έλληνα Πρόεδρο στο πολεμικό μουσείο  έκθεση με σπάνιο υλικό   από τη ζωή και τη δράση του Γεωργίου Ιβάνωφ --Πολωνού  φιλέλληνα-, ο οποίος  κατά  τη διάρκεια  της  2ου παγκοσμίου πολέμου  ανέλαβε μεγάλη  αντιστασιακή  δράση  με  πλήθος σπουδαίων  επιτευγμάτων.

Το ίδιο  βράδυ ο Πολωνός Πρόεδρος  Κ. Άντρζεϊ Ντούντα παρακάθισε  σε  επίσημο δείπνο προς τιμήν του  στο προεδρικό μέγαρο  από τον Πρόεδρο της Ελληνικής δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο.

Την Τρίτη 21  Νοεμβρίου  εγκαινίασε  τις  εργασίες  του ΕλληνόΠολωνικού  φόρουμ  στο ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος για την πράσινη  ενέργεια, τη διοργάνωση του  οποίου είχε αναλάβει  το τμήμα  επενδύσεων  και  ανάπτυξης της Πολωνικής πρεσβείας στην Ελλάδα. Κατά  τη  διάρκεια  του φόρουμ υπογράφηκαν  πρωτόκολλα  συνεργασιών  μεταξύ  πολύ μεγάλων εταιριών από την Ελλάδα και την Πολωνία .

Κατόπιν  το μεσημέρι της ίδιας ημέρας παρακάθισε  σε  επίσημο γεύμα  High Level Lunch μεταξύ  ελλήνων  και πολωνών  επιχειρηματιών  το οποίο διοργάνωσε η πρεσβεία της Πολωνίας στην Ελλάδα.

Το ΕλληνόΠολωνικό   Επιμελητήριο  εκπροσωπήθηκε  στις παραπάνω εκδηλώσεις  από τον πρόεδρο κ. Λαζαρίδη Κύρο,  κατόπιν  ευγενικής  πρόσκλησης  από την πρέσβη της Πολωνίας στην Ελλάδα  κ. Αnna  Barbarzak, την οποία και ευχαριστούμε θερμά για την τιμή που μας έκανε.