ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ορφανίδου 6, 54626, Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 54 7771

Επισκεψη της Πρεσβη της Πολωνιας στη Θεσσαλονικη

  • 1518874497
Τις δυνατότητες διεύρυνσης συνεργασίας με την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και την Πόλη της Θεσσαλονίκης συζήτησε η Πρέσβης Άννα Μπαρμπάζακ κατά την επίσκεψή της στη Θεσσαλονίκη στις 7 - 9 Φεβρουαρίου.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εντατικοποίηση του διαλόγου για πολιτιστικά, οικονομικά, τουριστικά και αναπτυξιακά ζητήματα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η Πρέσβης συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πραγματοποιήθηκαν  συναντήσεις αφιερωμένες σε θέματα οικονομικής συνεργασίας με: τον Πρόεδρο Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μασούτη, τον Πρόεδρο Ελληνο-πολωνικού Συνδέσμου Εμπορίου και Επενδύσεων Κύρο Λαζαρίδη, τον πρόεδρο της HELEXPO Αναστάσιο Τζίκα και η επίσκεψη γνωριμίας στο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας Αγροδιατροφής στην Κεντρική Μακεδονία.

Την 8η Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με την πολωνική κοινότητα της Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης η Πρέσβης Άννα Μπαρμπάζακ έδωσε διάλεξη για την οικονομική μεταρρύθμιση στην Πολωνία.