ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Ορφανίδου 6, 54626, Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310 54 7771

Εορτασμος της 227ης επετειου του Συνταγματος στην Αθηνα, 13-14 Μαιου 2018

  • 1527661562

Εορτασμός της 227ης επετείου του Συντάγματος στην Αθήνα, 13-14 Μαΐου 2018
Προώθηση της Πολωνίας, λευκό και κόκκινο χρώμα στο Ζάππειο και παρουσίαση του πολωνικού τομέα γεωργικών προϊόντων. Στις 13-14 Μαΐου στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε μια σειρά εκδηλώσεων για την 227η επέτειο του Συντάγματος της 3ης Μαΐου, που έδωσε την ευκαιρία για την προώθηση της Πολωνίας στην Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν, μεταξύ άλλων:

· Μουσικοχορευτική παράσταση των μαθητών του Πολωνικού Σχολείου Ζ. Μινέικο στην Αθήνα, που διοργανώθηκε στις 13 Μαΐου στο Cine Aegli. Την εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πολωνική διασπορά, παρακολούθησαν οι μαθητές, οι γονείς, το διδακτικό προσωπικό και εκπρόσωποι των πολωνικών σωματείων στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε επίσης μια συναυλία του συγκροτήματος Inspiro Ensemble από το Πόζναν.
Προβολή της ταινίας «Miastο 44» στο Cine Aegli στις 13 Μαΐου - διοργανώθηκε από την πολωνική πρεσβεία στην Αθήνα στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων για την 100η επέτειο της επανάκτησης ανεξαρτησίας του πολωνικού κράτους.
Έκθεση «About Poland» στο προαύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, οι οποία παρουσιάζει τις σύγχρονες πολωνικές πόλεις, την ιστορία και τον πολιτισμό.
Προώθηση των πολωνικών προϊόντων διατροφής - χάρη στην υποστήριξη των επιχειρηματικών εταίρων, οι Αθηναίοι θα μπορούσαν να δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, πολωνικά γλυκά, ποτά και βιολογικά προϊόντα.
Η δεξίωση που δόθηκε στο Aegli Garden ήταν επίσης μια ευκαιρία για την προώθηση πολωνικών ειδών εξαγωγής, συμπεριλαμβανομένων των βιολογικών τροφίμων και προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι καλεσμένοι παρακολούθησαν επίσης μια επίδειξη γνωστού πολωνικού δίδυμου μπάρμαν, που προσέφεραν κοκτέιλ με βάση τα πολωνικά ποτά
Οι στήλες του Ζαππείου Μέγαρου φωτίστηκαν στα χρώματα της πολωνικής σημαίας. Οι πολίτες της Αθήνας θα μπορούσαν να μάθουν για τις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων από τις διαφημιστικές εκτυπώσεις σε λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Ε. Βενιζέλος.
· Οι εκδηλώσεις απολάμβαναν μεγάλο ενδιαφέρον από Πολωνούς, Αθηναίους και εκπροσώπους διπλωματικών, πολιτικών και ακαδημαϊκών κύκλων οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές. Ήταν μέρος μιας σειράς εκδηλώσεων αφιερωμένων στην 100η επέτειο της επανάκτησης της ανεξαρτησίας της Πολωνίας, τις οποίες σχεδιάζει να διοργανώσει η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα το 2018.

Η Πρεσβεία της Πολωνίας στην Αθήνα ευχαριστεί θερμά για τη γόνιμη συνεργασία τους εκπροσώπους του Πολωνικού Σχολείου Ζ. Μινέικο στην Αθήνα και των πολωνικών επιχειρήσεων που βοήθησαν ενεργά στην υλοποίηση των εκδηλώσεων.