ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κων/νου Καραμανλή 35 Αγ. Ιωάννης καλαμαριά, 551 34 Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +(30) 6907702742

Απολογισμος 2021

  • 1649574414

Έκθεση πεπραγμένων 2021 Ελληνό-Πολωνικού Επιμελητηρίου εμπορίου και επενδύσεων.

Αξιότιμοι κ.κ

Το  2021- ειδικά  το  πρώτο  εξάμηνο- συνεχίστηκε  η οικονομική αβεβαιότητα  εξαιτίας  της  πανδημίας covid 19 και των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης  μετάδοσης της νόσου.

Το  δεύτερο  εξάμηνο άρχισε  να επανέρχεται  μια  σχετική  κανονικότητα όπου αρχίσαν οι εκδηλώσεις  όπως  εκθέσεις , συνέδρια και επιχειρηματικές  αποστολές  με φυσική παρουσία.

Πραγματοποιήσαμε με αρκετή συμμετοχή την ετήσια γενική συνέλευση του ΕλληνόΠολωνικού  Επιμελητηρίου  εμπορίου και  επενδύσεων κατά  την οποία  έγιναν οι εκλογές για ανάδειξη  νέου διοικητικού  συμβουλίου βάση του  καταστατικού μας.

Κατά  τη διάρκεια  του έτους  πραγματοποιήθηκαν  9 συνεδριάσεις  διοικητικού συμβουλίου για  τη λήψη αποφάσεων σε θέματα  οργάνωσης  και λειτουργίας  του Επιμελητηρίου.

Κάποιες  έγιναν με φυσική παρουσία  και άλλες μέσω πλατφόρμας  τηλεδιάσκεψης  zoom.

Συνολικά   το 2021   εγγράψαμε  στη δίκτυο του επιμελητηρίου  6 (έξη) νέα  μέλη.

Τον Ιανουάριο 2021 τέθηκε  υπό  την αιγίδα μας και συμμετείχαμε με παρουσίαση στο διαδικτυακό σεμινάριο  εξαγωγών  Beyond Exports.

Τον Μάρτιο  2021 συμμετείχαμε  στη  διαδικτυακή  έκθεση  για  Έλληνες  παραγωγούς με την ονομασία  Delifair.

Επίσης  το  Μάρτιο  συμμετείχαμε στο διαδικτυακό  ΕλληνόΠολωνικό  συνέδριο για θέματα υγείας που διοργανώθηκε  από επίσημους   φορείς της  Πολωνίας με αιγίδα του υπουργείου  υγείας της Πολωνίας. Μας ζητήθηκε να τεθεί και υπό την αιγίδα  μας και με μεγάλη  χαρά ανταποκριθήκαμε θετικά

Ραδιοφωνική  συνέντευξη  του προέδρου του Επιμελητηρίου, στον δημοσιογράφο Ντιγριντάκη Χάρη του ALPHA FM για τις εκτιμήσεις και τις προοπτικές για τον εισερχόμενο  τουρισμό Πολωνών  επισκεπτών για τη φετινή καλοκαιρινή  περίοδο .

Τον Απρίλιο  του 2021 έγινε  σε  ειδική  εκδήλωση  της  Πρεσβείας της Πολωνίας  στην Ελλάδα η  παρουσίαση  του συλλεκτικού  γραμματόσημου  για τον κοινό ήρωα των δυο χωρών  Γεώργιο  Ιβάνοφ -Σαινόβιτς

Τον Ιούνιο 2021  διοργανώθηκε  από τον ΕΟΤ (παράρτημα Πολωνίας) -και ζητήθηκε η συμμετοχή  μας-  ταξίδι  εξοικείωσης (Fam Trip) τεσσάρων  Πολωνών δημοσιογράφων στην ανατολική  Χαλκιδική με  σκοπό  την ανάδειξη  της  ελληνικής γαστρονομίας.

Τον  Σεπτέμβριο 2021 συμμετείχαμε  από   κοινού με την Πολωνική πρεσβεία  με περίπτερο 30τ.μ στη διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Αυτή  η συμμετοχή  μας ήταν η επανέναρξη των μέχρι  τώρα πολύ επιτυχημένων παρουσιών  μας  σε  διάφορες  κλαδικές  εκθέσεις  έπειτα από  ενάμιση  χρόνο  απουσίας  λόγω  της πανδημίας covid  19.

 

Τον Οκτώβριο συμμετοχή   εταιρίας  μέλος μας  με την υποστήριξη  και καθοδήγηση μας  στη διεθνή  έκθεση  τροφίμων  Polagra Food  στο Ποζνάν της Πολωνίας.

Τον Οκτώβριο 2021 τέθηκε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου και προωθήσαμε  επικοινωνιακά  το  διεθνές  forum  για  νεοφυείς  επιχειρήσεις  το StartUpNowForum.

Τον Οκτώβριο 2021 μας ζητήθηκε από τον οργανισμό  τουρισμού  Θεσσαλονίκης  η συμβολή  μας σε  3ημερο ταξίδι  εξομοίωσης  έντεκα Πολωνών δημοσιογράφων – bloger  για θέματα τουριστικά . Την αποστολή  συνόδευε  η Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ στην Πολωνία  καθώς και ο διευθυντής  κεντρικής και ανατολικής  Ευρώπης της Aegean Airlines.

Το  τελευταίο  βραδύ  παραθέσαμε  σε  όλη  την  αποστολή  επίσημο δείπνο  όπου οι καλεσμένοι μας  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις της πόλης  μας.

Το Νοέμβριο  2021 συμμετείχαμε στη  διεθνή έκθεση τουρισμού Philoxenia με παρουσία  στο περίπτερο μας Πολωνών tour operator και επίσημων Πολωνικών φορέων για τον τουρισμό . Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 25 συναντήσεις b2b  κάποιες  εξ αυτών με  πολύ  ενθαρρυντικά  μηνύματα για  μελλοντικές  συνεργασίες.

 

Για  όλα  τα  παραπάνω  υπάρχουν  αντίστοιχες;  δημοσιεύσεις  στην  ιστοσελίδα  μας  και στα  μέσα  κοινωνικής  δικτύωσης  όπου  και  μπορείτε  να ανατρέξετε  για περαιτέρω  πληροφόρηση .

 

Αριθμός  συνημμένων   μαζί  με  το  παρόν

Με  εκτίμηση

Προέδρος  ΔΣ του ΕλληνόΠολωνικού Επιμελητηρίου

Λαζαρίδης   Κύρος