ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κων/νου Καραμανλή 35 Αγ. Ιωάννης καλαμαριά, 551 34 Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +(30) 6907702742

Απολογισμος 2020

  • 1619098755

Έκθεση πεπραγμένων 2020 ΕλληνόΠολωνικού Επιμελητηρίου εμπορίου και επενδύσεων.

Αξιότιμοι κ.κ

Το  2020 άλλαξαν  ριζικά πολλά εξαιτίας της πανδημίας covid 19 η οποία ταλαιπώρησε και ακόμα ταλαιπωρεί  την ανθρωπότητα .

Από τα μέσα Μαρτίου  επιβλήθηκε στη χώρα μας αλλά και στις περισσότερες της υφηλίου σκληρό lockdown για την αποφυγή της ανεξέλεγκτης  μετάδοσης της νόσου.

Αυτό είχε σαν συνέπεια την πτώση της οικονομικής δραστηριότητας  των μεταφορών, των ταξιδιών, του τρόπου εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών   κλπ. .

 

Έτσι  και  εμείς  υπακούσαμε στους γιατρούς  και περιορίσαμε στο ελάχιστο τις επαφές και τις όποιες δραστηριότητες .

Μάθαμε να επικοινωνούμε με νέους τρόπους  μέσω  διαδικτύου , μέσω τηλεδιασκέψεων ώστε να διευθετούνται τα σοβαρά ζητήματα  του Επιμελητήριου .

Παρά  το αντίξοο περιβάλλον  κάναμε αρκετά τα οποία και σας παρουσιάζω.

 

Παρά τις  δυσκολίες  καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε  και μάλιστα με αρκετή συμμετοχή  δεδομένων των συνθηκών  την ετήσια  γενική  συνέλευση  του ΕλληνόΠολωνικού  Επιμελητηρίου  εμπορίου και  επενδύσεων

.

Κατά  τη διάρκεια  του έτους  πραγματοποιήθηκαν  9 συνεδριάσεις  διοικητικού συμβουλίου για  τη λήψη αποφάσεων σε θέματα  οργάνωσης  και λειτουργίας  του Επιμελητηρίου.

Κάποιες  έγιναν με φυσική παρουσία  και άλλες μέσω πλατφόρμας  τηλεδιάσκεψης  zoom.

 

Τον Ιανουάριο 2020 πήραμε μέρος στη διεθνή έκθεση Agrotica στη Θεσσαλονίκη με τεράστια επιτυχία καθώς έγιναν πολλές  επαφές και κλεισίματα  συμφωνιών.

 

Τον Φεβρουάριο  2020  πήραμε  μέρος με  περίπτερο 20 τ.μ. στην διεθνή  έκθεση  τροφίμων και ποτών detrop στη Θεσσαλονίκη . Στο stand του επιμελητηρίου  εκπροσωπήθηκαν και παρουσιάστηκαν  6  Πολωνικές  εταιρίες  τροφίμων και ποτών  με  ιδιαίτερη επιτυχία  και απήχηση . Επίσης  έγιναν και 72  συναντήσεις  Β2Β αυτών των εταιριών με ενδιαφερομένους από την Ελλάδα  και άλλες  χώρες .

 

Συνολικά   το 2020  καταφέραμε και εγγράψαμε  στη δίκτυο του επιμελητηρίου  5 (πέντε) νέα  μέλη.

 

Το Μάιο  του 2020 και κατόπιν  ομόφωνης  απόφασης  του Διοικητικού συμβουλίου  μεταφέρθηκαν  τα γραφεία   του Επιμελητηρίου  σε    μεγαλύτερο  χώρο  ώστε να καλύπτει τις αυξανόμενες ανάγκες .

 

Το  Δεκέμβριο  2020 πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα μας  το Virtual Workshop Tourism .

 

 

Αριθμός  συνημμένων   μαζί  με  το  παρόν

Με εκτίμηση                                                  Πρόεδρος ΕλληνόΠολωνικού Επιμελητηρίου

Λαζαρίδης Κύρος