ΕΛΛΗΝΟ-ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

  • ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κων/νου Καραμανλή 35 Αγ. Ιωάννης καλαμαριά, 551 34 Θεσσαλονίκη

  • ΤΗΛΕΦΩΝΟ: +(30) 6907702742

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΛΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ , ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΥΡΟΥ ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

  • 1548407208

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΟΠΟΛΩΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ , ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΚΥΡΟΥ ,ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που γεννά ένα συνονθύλευμα διεκδικήσεων από τους Σκοπιανούς, ενισχύοντας το μεγαλοϊδεατισμό τους. Η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν δίνει στην ελληνική πλευρά ούτε οικονομικά, ούτε επιχειρηματικά, κάποια προστιθέμενη αξία, αντιθέτως μας την αφαιρεί.

Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι με τη συμφωνία δίδεται το δικαίωμα της χρήσης το όρου «Μακεδονία», ενός καθαρού ελληνικού όρου σε μία ξένη χώρα.

Είναι εξαιρετικά αρνητικό το γεγονός ότι η χώρα μας για πρώτη φορά αναγνωρίζει «Μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα στους κατοίκους του γειτονικού κράτους.

Επιπλέον, θεωρώ ότι απειλείται η ταυτότητά και η αποκλειστική χρήση από εμάς ονομάτων, επιθέτων και εμπορικών σημάτων συνυφασμένων ιστορικά με τη Μακεδονία. Το ενδεχόμενο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η αποκλειστική αυτή χρήση θα στερήσει την αναγνωρισμένη ταυτότητα από επιχειρήσεις και προϊόντα, εκπαιδευτικά ιδρύματα, αεροδρόμια,κλπ.

Η καλύτερη λύση θα ήταν η διενέργεια δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση, οφείλει να ζητήσει τώρα την άποψη του ελληνικού λαού για αυτή την απαράδεκτη εθνικά συμφωνία.